Consell d'una mestra a una futura mestra:

un mestre, com a bon educador, mai li ha de dir a un infant que no se'n sortirà!

lunes, 10 de diciembre de 2012

Religió a l'escola o no?

Avui a la classe de Societat, Família i Escola he assistit a un debat sobre el tema de la religió a l'escola. Qui ha d'escollir fer aquesta assignatura? He sortit d'allà decantant-me que aquesta opció ha de ser escollida preferiblement pels infants i, en cas que el nen no tingués el suficient seny per pensar clarament, els pares. Malgrat això, a la pràctica succeeix al contrari: en quasi tots els casos els pares decideixen.

D'altra banda, jo he rebut una educació laica i la veritat es que jo crec en déu però, m'hagués agradat estudiar aquesta assignatura? Realment, hagués sigut semblant a filosofia i, personalment, crec que hagués sigut molt feixuc. Malgrat això, rebre una educació religiosa implica unes normes prèvies que en altres escoles que es declaraven aconfessionals no tenen i a l'inversa. Per això, crec que també m'ha agradat rebre l'educació que els meus pares m'han proporcionat, una escola no religiosa. S'ha de dir que, el fet d'anar a aquest tipus d'escola o no tot depèn de la família on neixis. Cal remarcar que, una educació és tan vàlida com qualsevol altra ja que, sinó, no existiria actualment.

Podria estar donant voltes i voltes sobre aquest assumpte però la resposta al títol de l'entrada és:
DEPÈN!!!

Com en tot, hi ha avantatges i inconvenients i, segons el context i l'esperit crític d'un s'hauria de valorar el que es vol. 

Com a anècdota a explicar, hem anat comentant el debat en directe a través del twitter i, això, m'ha semblat una bona manera de començar a introduir aquesta xarxa social a les classes de la universitat.

No hay comentarios:

Publicar un comentario